Tillfrisknandet

Tillfrisknandet

fredag 26 februari 2010

Sunrise - Superkoncentrerad, kallpressad, färsk juice


En daglig shot i en praktisk 3cl förpackning innehållande alla vitaminer, mineraler, atioxidanter och spårämnen som kroppen behöver.

Åtta superfrukter - Åtta anledningar

De handplockas i precis rätt tid. Blandningen har ett ORAC värde på 35,000 (värdet på förmågan att neutralisera fria radikaler).

Djupt i hjärtat av Alaskas tundra, finns ett bär vilka näringsegenskaper och antioxidant kapacitet har blivit kallad för ”mirakelbäret”.

Vilda Alaska Blåbär har 10 gånger kraftigare antioxidantkapasitet än blåbär i Europa och USA. Det karga klimatet i Alaska gör att bären måste skydda sig för att överleva. Den blå färgen är en naturlig färgmolekyl sk. Antocyaniner som är en stark Antioxidant. De är växtens eget immunförsvar. De innehåller även Flavonoider, Resveratrol. Blåbär innehåller också flera andra vitaminer och många mineraler bl.a. kalcium, magnesium, kalium, fosfor, C-vitamin, järn och B-vitamin. Dessutom finns nyttigt betakaroten i blåbär. Antioxidanterna i blåbär kan ha antiinflammatoriska egenskaper och verka skyddande, de kan även vara bra för minnet, immunförsvaret, hjärt-/kärl systemet, diabetes, diarré, förstoppning och används för att förbättra synen.

Hallon. Innehåller gott om antocyaniner som har antiinflamatoriska egenskaper, vilket kan skydda mot exempel artrit. Antocyaniner hjälper att skydda små blodkärl och ökar blod cirkulationen. Resveratrol kanske kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och olika virus sjukdomar. Mest uppmärksammat har resveratrol blivit som ett ämne som kanske kan förlänga vårt liv och motverka åldrandet.

Goji. De näringsrika gojibären har använts under flera tusen år inom traditionell kinesisk medicin. Gojibär riktigt lyser av karotenerna som bären innehåller rikligt av. Till största delen finns zeaxanthin och betakaroten medan lutein och lykopen finns i mindre mängder. Zeaxanthin liksom sin isomer lupin använder kroppen bl.a. i ögat. Det är dessa som gör att gulafläcken är just gul. Zeaxanthin tros därför kunna förebygga sjukdomar som makular degenerering och vara bra för synen på annat sätt.Goji innehåller många vitaminer och mineraler i ganska hög mängd. Särskilt är bären rika på C-vitamin, B2-vitamin, zink, selen, järn, kalcium och kalium. De innehåller även en del kalicum och kalium. Bären innehåller polysackarider som kan vara bra för hälsan bl.a. genom att verka prebiotiskt. Gojibär innehåller beta-sitosterol som liknar kolesterol i strukturen och därför kan minska nivåerna av kolesterol i blodet.

Granatäpple. Forskning pekar på att granatäpplen kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, förebygga artros, motverka högt blodtryck och minska inlagring av plack i blodkärlen, motverka plack (beläggning) på tänderna, förebygga och motverka prostatacancer, ökar kvalitet och rörligheten på spermier, kan vara värdefullt vid erektionsproblem
Kyäni Sunrise

Druvor. Traditionell kinesisk medicin är bär och frukt vanligt och just druvor anses bra för blodet. Populationsstudier runt hjärt- och kärlsjukdomar tyder på att druvor är nyttigt och resveratrol kan vara en viktig förklaring till det.

Hallon. Innehåller gott om antocyaniner som har antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan skydda mot till exempel artrit. Antocyaniner hjälper till att skydda små blodkärl och ökar cirkulationen. Resveratrol kanske kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, vissa cancersjukdomar, demenssjukdomar och olika virus sjukdomar. Mest uppmärksammat har resveratrol blivit som ett ämne som kanske kan förlänger vårt liv och motverka åldrandet.

Tranbär. Tranbär innehåller antioxiderande polyfenoler. Dessutom finns nästan 14 mg C-vitamin per 100 g råa tranbär. Antioxidanter i tranbär tros kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och anses bl.a. vara effektivt mot urinvägsinfektioner. Tranbär innehåller även kalium, kalcium och magnesium. Dessa mineraler kan medverka till ett friskare blodtryck. De har en prebiotisk verkan. Ämnen i bären stimulerar tillväxten av nyttiga bakterier som skyddar vår hälsa. Samtidigt motverkas tillväxten av de sjukdomsalstrande bakterierna E. coli och listeria. Tranbär innehållerflavonoiderna quercetin och myriceting. ämnen som motverkar bildandet av plack på tänderna och kan motverkar bildandet av njurstenar.

Morinda citrifolia, eller oftast Noni, kallas trädet liksom frukten som har använts inom traditionell läkekonst på de öar där den växer, bl.a. Tahiti liksom bland Australiens aboriginer. Även i Japan liksom Kina och andra delar av asiatiska fastlandet används den. Den innehåller bla. små mängder A-vitamin, betakaroten, och ca 34 mg C-vitamin, 10 mg kalcium per 100 g juice. Användning inkluderar bl.a. mot hudproblem, feber, munsår och problem med magen som förstoppning. Frukten har använts bl.a. mot astma och dysenteri. På Hawaii har den mogna frukten använts på infekterade sår för att dra ut var. Den tycks stärka immunförsvaret och hjälper till att sänka blodtrycket. En av de mest verksamma ämnena hos nonifrukten är ett fytonäringsämne som kallas pro-xeronin, vilket är förstadiet till xeronin, vilket frigör och stärker effekterna av sk. Lyckohormoner, endorfiner. Dessa hormoner har starka påverkningar på det goda humöret.

Aloe Vera. Innehåller den viktiga långa kedjan av polysackarider som kan påverka immunförsvaret och ökar kroppens upptagningsförmåga. Forskning visar att få växter klarar detta bättre än Aloe Vera. Den innehåller de flesta, om inte alla, av de vitaminer, mineraler, aminosyror och andra otaliga ämnen, inklusive speciella, mycket viktiga sockerarter och enzymer som krävs för att kroppen ska fungera väl, sägs lindra smärtorna i lederna, tack vare kombinationen av inflammationsdämpande och enzymneutraliserande ämnen, stimulerar läkningen hos magsäckens och tolvfingertarmens slemhinnor, kan lindra psoriasis.

Bipollen. För de flesta av oss är pollen en orsak till allergiska problem, ändå är pollenkornen livsviktiga för växternas fortplantning och människans överlevnad. Pollen produceras av träd och blommor. Pollenet är honungsbinas källa till proteiner och mineraler. Människan har länge använt pollen som kosttillskott för att stärka prestationsförmågan. Det har också visat sig ha egenskaper som ökar vitaliteten. Bipollen absorberas lätt i kroppen, och det näringsrika innehållet har visats genom ett stort antal studier. NASA har använt bipollen som en del av dieten för sina astronauter. Den användning som över tiden utkristalliserat sig som mest intressant, och där det också finns moderna studier som visar positiva effekter, är vid prostataförstoring.
I provrörsförsök har man visat att tillväxten av prostatacancerceller hämmas, och det aktiva ämnet, en hydroxamsyra, har isolerats. I kliniska studier har pollenextrakt förbättrat symtombilden vid godartad prostataförstoring och även vid prostatit har goda resultat rapporterats. En kolesterolsänkande effekt i storleksordningen 11-13% får man "på köpet".

*Vitamin E, som är en Antioxidant, skrivs ofta som en enda enhet. Det är dock en blandning av två grupper, tokotrienoler och tokoferoler. Forskarna har funnit att tokotrienoler är mer aktiva och överlägsna tokoferolerna som inte har tokotrienolernas kolesterolsänkande förmåga och är på så sätt avgörande för god hälsa”